Despre traduceri

Am intalnit multi colegi traducatori care cred ca o traducere inseamna doar o inlocuire de cuvinte dintr-o limba in alta, gasite prin dictionare fara sa inteleaga “ce a vrut sa spuna autorul”. Fara sa glumim, asa a sunat o explicatie aleasa de un traducator autorizat la unul dintre testele pentru colaboratori, in cazul traducerii unui contract de inchiriere.

Traduceri autorizate sunt traducerile care au doar incheierea traducatorului, semnatura si stampila acestuia. Biroul nostru de traduceri elibereaza traduceri autorizate pentru documentele sub semnatura privata, documente prezentate in fotocopie, diferite  texte sau pentru cazurile in care nu este necesara legalizarea semnaturii traducatorului.

Traducerile legalizate sunt traducerile autorizate la care notarul ataseaza o incheiere de legalizare a semnaturii traducatorului. Conform regulamentului de punere in aplicare a legii 36/1995 prezentat aici, traducerile care se pot legaliza de catre un notar sunt traducerile efectuate dupa:

– documentele autentice,
– documentele in fotocopie legalizata,
– documentele cu semnatura legalizata / documentele cu data certa.

Deoarece in incheierea de legalizare a semnaturii traducatorului trebuie specificat tipul documentului dupa care s-a efectuat traducerea (tipuri specificate mai sus), pentru legalizare este necesara prezentarea documentelor in original la biroul de traduceri. In cazul in care actul pentru care clientul doreste o traducere este prezentat sub semnatura privata, in fotocopie simpla sau in format electronic, se va elibera o traducere autorizata, adica o traducere cu semnatura si stampila traducatorului.

Onorariul notarial pentru legalizarea traducerii unui document (indiferent cate pagini are) este 36 Lei pentru primul exemplar. Daca sunt necesare mai multe exemplare de traducere legalizata, la onorariul pentru primul exemplar se mai adauga 6 Lei pentru fiecare exemplar in plus. Biroul nostru de traduceri nu percepe comision pentru legalizarea traducerii.

Daca informatiile de pe aceasta pagina au fost utile pentru dumneavoastra,  va rugam sa ne votati cu un click in TOP90. Multumim!

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.