Traducere imputernicire auto pentru Turcia

Biroul de traduceri Contact Consulting Services SRL va poate asigura servicii de traducere autorizata sau traducere legalizata romana-turca sau turca-romana.

Pentru a circula cu autoturismul pe teritoriul Republicii Turcia pe baza de imputernicire sau contract de comodat,  conform informatiilor de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe sunt necesare urmatoarele documente:

  • Actele autoturismului, inclusiv cartea verde cu valabilitate pe teritoriul Turciei,
  • Imputernicire (procura) din partea proprietarului autoturismului (persoana juridica) sau contract de comodat (persoana fizica) pentru a putea conduce autoturismul respectiv din Romania in Turcia. Atentie! Imputernicirea trebuie sa fie autentificata la notar şi apostilata. Poate sa fie si contract de comodat semnat intre parti, la care se da data certa la notariat, apoi se apostileaza. Model Contract de comodat.pdf pentru data certa.
  • O traducere a imputernicirii (procurii) in limba turca, efectuata de un traducator autorizat, legalizata de notar şi apostilata.

Recomandarea noastra: O alta varianta foarte des folosita de turistii romani, mai simpla si mai ieftina este legalizarea traducerii imputernicirii la Consulatul Turciei. In acest caz, Contact Consulting Services SRL va poate asigura servicii de traducere autorizata in limba turca vizata direct de Consulatul Turciei la Bucuresti. La Consulatul Turciei se poate legaliza traducerea autorizata a imputernicirii chiar daca imputernicirea nu este eliberata in Bucuresti. Pentru preturi va rugam sa consultati pagina de Servicii traduceri.

Traducerile autorizate in limba turca legalizate de Consulatul Republicii Turcia in Romania sunt valabile pe teritoriul Turciei fara a mai fi necesara apostila.

Avand in vedere ca se tranziteaza si teritoriul Bulgariei, este necesara o traducere a imputernicirii si in limba bulgara/engleza chiar daca nu este ceruta la granita dintre Romania si Bulgaria, evitandu-se in acest mod o situatie neplacuta in cazuri neprevazute.

Pentru turistii care doresc sa se deplaseze cu autorurismul in Turcia, iar proprietarul autoturismului este o societate comerciala, va prezentam un model de Imputernicire:

Imputernicire Turcia.pdf

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe mai puteti gasi informatii despre conditiile de calatorie pe teritoriul Turciei (conditii de intrare, regim de sedere, conditii privind traficul auto s. a.)

Biroul de traduceri Contact Consulting Services SRL va ureaza drum bun si un concediu placut!

Daca aceste informatii v-au fost utile ne puteti vota cu un click in top90. Multumim!

Translate »
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.