Traducere imputernicire auto pentru Turcia

Biroul de traduceri Contact Consulting Services SRL va poate asigura servicii de traducere autorizata sau traducere legalizata romana-turca sau turca-romana.

Pentru a circula cu autoturismul pe teritoriul Republicii Turcia pe baza de imputernicire auto in limba turca sau contract de comodat in limba turca,  conform informatiilor de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe sunt necesare urmatoarele documente:

  • Actele autoturismului, inclusiv cartea verde cu valabilitate pe teritoriul Turciei,
  • Imputernicire (procura) din partea proprietarului autoturismului (daca este persoana juridica) sau declaratie/contract de comodat (daca este persoana fizica) pentru a putea conduce autoturismul respectiv din Romania in Turcia. Atentie! Imputernicirea/declaratia trebuie sa fie autentificata la notar şi apoi apostilata. Poate sa fie si contract de comodat semnat intre parti, la care se da data certa la notariat, apoi se apostileaza. Am intalnit si clienti care au semnat o declaratie (sub semnatura privata), noi am tradus  declaratia in limba turca, apoi am legalizat traducerea la Consulatul Republicii Turcia si, pana in acest moment, nu amm auzit pe nimeni care sa fie respins de autoritatile vamale turce.
  • O traducere a imputernicirii (procurii)/declaratiei/contractului de comodat in limba turca, efectuata de un traducator autorizat, legalizata de notar şi apostilata.

Recomandarea noastra: O alta varianta foarte des folosita de turistii romani, mai simpla si mai ieftina este legalizarea traducerii imputernicirii la Consulatul Turciei. In acest caz, Contact Consulting Services SRL va poate asigura servicii de traducere autorizata in limba turca vizata direct de Consulatul Turciei la Bucuresti. La Consulatul Turciei se poate legaliza traducerea autorizata a imputernicirii chiar daca imputernicirea nu este eliberata in Bucuresti. Pentru preturi va rugam sa consultati pagina de Servicii traduceri.

Traducerile autorizate in limba turca legalizate de Consulatul Republicii Turcia in Romania sunt valabile pe teritoriul Republicii Turcia fara a mai fi necesara obtinerea apostilei.

Avand in vedere ca se tranziteaza si teritoriul Bulgariei, este necesara o traducere a imputernicirii si in limba bulgara/engleza. Multi clienti ne-au transmis ca imputernicirea a fost ceruta la intoarcere, de catre autoritatile vamale bulgare la trecerea frontierei dintre Turcia si Bulgaria.

Pentru turistii care doresc sa se deplaseze cu autorurismul in Turcia, iar proprietarul autoturismului este o societate comerciala, va prezentam un model de Imputernicire:

Imputernicire Turcia.pdf

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe este o atentionare de calatorie pe teritoriul Turciei, puteti gasi informatii despre conditiile de calatorie (conditii de intrare, regim de sedere, conditii privind traficul auto s.a.)

Pentru mai multe de detalii cu privire la procedurile de traducere si legalizare pentru a calatori cu autoturismul in Turcia, va stam cu placere la dispozitie la numerele de telefon aflate pe pagina noastra de contact.

Biroul de traduceri Contact Consulting Services SRL va ureaza o calatorie placuta!

Pentru preturi si servicii, puteti accesa pagina noastra cctrad.ro/servicii-traduceri

Daca aceste informatii v-au fost utile ne puteti vota cu un click in top90. Multumim!

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.